NHIỆT LIỆT CHÀO MỪNG 70 NĂM CHIẾN THẮNG ĐIỆN BIÊN PHỦ (7/5/1954 -  7/5/2024)!

Bản tin từ Lớp Lào khoá 5 - ຂ່າວຈາກນັກສຶກສາລາວ ຊຸດທີ 5

Đăng lúc: 21:18:32 26/03/2023 (GMT+7)633 lượt xem

 Ngày thứ Bảy, trong không khí phấn khởi hưởng ứng tháng Thanh niên, tại Trường Chính trị tỉnh Thanh Hóa, 46 học viên lớp Lào khoá 5 được gắn kết giữa học với hành qua  hoạt động lao động tập thể cuối tuần.
ວັນເສົາ, ໃນທ່າມກາງບັນຍາກາດອັນປິຕິຊົມຊື່່ນ ເດືອນຂອງຊາວຫນຸ່ມ, ຢູ່ທີ່ໂຮງຮຽນການເມືອງແຂວງແທັງຮວ່າ, ນັກສຶກສາລາວຊຸດທີ 5 ຈໍານວນ 46 ສະຫາຍ ໄດ້ຮ່ວມກັນອອກແຮງງານລວມຫມູ່ ເຊິ່ງເປັນການຕິດພັນ ລະຫວ່າງ ການຮໍ່າຮຽນ ແລະ ປະຕິບັດຕົວຈິງ. 
l1.jpg

Sáng thứ Bảy, các thầy cô trong Ban chủ nhiệm đã đưa chúng tôi đi khám sức khoẻ tại Bệnh viện Đa khoa tỉnh Thanh Hoá. Ai cũng yên tâm và biết ơn Nhà trường.
ຕອນເຊົ້າຂອງວັນເສົາ, ອາຈານປະຈໍາຫ້ອງໄດ້ນໍາພາພວກເຮົາໄປກວດສຸຂະພາບຢູ່ທີ່ໂຮງຫມໍແຂວງແທັງຮວ່າ. ເຊິ່ງໃຜກໍ່ຮູ້ສຶກອຸ່ນອ່ຽນ ແລະ ຮູ້ບຸນຄຸນໂຮງຮຽນ.

l2.png

Buổi chiều thứ Bảy, chúng tôi làm vệ sinh trong sân ký túc xá và làm vườn rau.
ຕອນແລງຂອງວັນເສົາ, ພວກເຮົາໄດ້ພາກັນອອກແຮງງານທໍາຄວາມສະອາດຕາມບໍລິເວນເດີ່ນຂອງຫໍພັກ ແລະ ເຮັດສວນຜັກ.

l3.jpg
 
Đặc biệt, chúng tôi rất vui vì trong buổi lao động, chúng tôi được thầy Hiệu trưởng Lương Trọng Thành trực tiếp tham gia và hướng dẫn làm bồn cây xanh trước cổng trường.
ພິເສດແມ່ນພວກເຮົາດີໃຈຫລາຍທີ່ໃນເວລາການອອກແຮງງານແມ່ນມີ ທ່ານ ເລືອງ ຈ້ອງ ແທັງ, ອະທິການບໍດີ ໂຮງຮຽນການເມືອງ ໄດ້ມາຮ່ວມນໍາພາ ແລະ ແນະນໍາການເຮັດສວນດອກໄມ້ຢູ່ເດີ່ນຕໍ່ຫນ້າໂຮງຮຽນ.

l5.jpg

Vừa làm, thầy vừa dạy tiếng Việt qua những câu thơ ca ngợi tình yêu lao động. Chúng tôi cũng vừa làm, vừa hát bốn câu thơ,
là lời Bác Hồ đã dạy thanh niên Việt Nam:
“Không có việc gì khó
Chỉ sợ lòng không bền
Đào núi và lấp biển
Quyết chí ắt làm nên”
ທັງເຮັດສວນ, ອາຈານທັງສອນພາສາຫວຽດໄປນໍາ ໂດຍຜ່ານບັນດາຄໍາກອນຕ່າງໆທີ່ ສັນລະເສີນນໍ້າໃຈ ແລະ ຄວາມມັກຮັກໃນການອອກແຮງງານ. ພວກເຮົາທັງເຮັດ, ທັງຮ້ອງເພງຈາກສີ່ຄໍາກອນ ເຊິ່ງແມ່ນ ລຸງໂຮ່ ໄດ້ສິດສອນຊາວໜຸ່ມຫວຽດນາມໄວ້ວ່າ:
“ບໍ່ມີວຽກໃດຍາກ
ຢ້ານແຕ່ໃຈບໍ່ໝັ້ນທ່ຽງ
ຂຸດພູ ຖົມທະເລ
ຕັດສິນໃຈເດັດດ່ຽວກໍເຮັດໄດ້ແນ່ນອນ”

 
l6.png

Thầy Hiệu trưởng còn mong muốn chúng tôi yêu lao động bằng việc dạy
câu thơ:
“Bàn tay ta làm nên tất cả
Có sức người sỏi đá cũng thành cơm”.
Thầy Hiệu trưởng còn mong muốn chúng tôi yêu lao động bằng việc dạy câu thơ:
“Bàn tay ta làm nên tất cả
Có sức người sỏi đá cũng thành cơm”.
ທ່ານອະທິການບໍດີໂຮງຮຽນ ຍັງມີຄວາມຫວັງທີ່ຢາກໃຫ້ພວກເຮົາ ຮັກການອອກແຮງງານ ໂດຍຜ່ານການສອນອີກ ຄໍາກອນຫນຶ່ງ ທີ່ວ່າ:
ຝາມືຂອງພວກເຮົາສ້າງຂຶ້ນໄດ້ທຸກຢ່າງ, ມີກໍາລັງແຮງຂອງຄົນ ກ້ອນຫິນກໍກາຍເປັນເຂົ້າ
l8.jpg

Chính đó là sự kết nối giữa thầy cô và học viên, tạo sự gắn bó nhiều hơn với Nhà trường và phát huy vai trò của học viên trong lao động xây dựng Nhà trường xanh, sạch, đẹp. Đồng thời, học viên Lào được phát triển kỹ năng giao tiếp bằng tiếng Việt và rèn luyện hoạt động lao động tập thể; qua đó, giúp học viên học tập đạt kết quả tốt. Đây là hình thức sáng tạo để cho chúng tôi tiếp thu thực tiễn về các chuyên đề lý luận, từ đó phát triển phẩm chất đạo đức.
ສິ່ງດັ່ງກ່າວ, ແມ່ນການເຊື່ອມສາຍສໍາພັນ, ສ້າງຄວາມສະຫນິດສະຫນົມລະຫວ່າງຄູອາຈານ, ໂຮງຮຽນ ແລະ ນັກຮຽນ, ທັງເປັນການເສີມຂະຫຍາຍບົດບາດຂອງນັກຮຽນໃນການອອກແຮງງານ, ສ້າງໂຮງຮຽນໃຫ້ສະອາດຂຽວງາມ. ພ້ອມກັນນັ້ນ, ນັກຮຽນລາວກໍຍັງໄດ້ເຝິກຝົນທັກສະການສົນທະນາດ້ວຍພາສາຫວຽດໄປນໍາ ແລະ ທັງເຝິກຝົນນໍ້າໃຈການອອກແຮງງານລວມໝູ່. ຜ່ານວຽກງານຕົວຈິງດັ່ງກ່າວ, ຊ່ວຍໃຫ້ນັກຮຽນມີການຮໍ່າຮຽນທີ່ມີປະສິດທິຜົນດີຂຶ້ນ. ເຊິ່ງນີ້ແມ່ນວິທີການທີ່ສ້າງສັນເພື່ອເຮັດໃຫ້ພວກເຮົາມີພຶດຕິກໍາທີ່ຕິດພັນກັບທິດສະດີ, ພ້ອມທັງພັດທະນາຄຸນສົມບັດນໍາອີກດ້ວຍ.
l9.jpg
 
Chúng tôi vừa lao động, vừa hát, ai cũng vui vẻ và quên đi mệt nhọc để sẵn sàng tiếp tục một tuần học mới nhiều niềm vui và hiệu quả./.
ພວກເຮົາທັງອອກແຮງງານ, ທັງຮ້ອງເພງ, ຜູ້ໃດກໍມ່ວນຊື່ນ, ບໍ່ຮູ້ອິດເມື່ອຍ ແລະ ເພື່ອກະກຽມສືບຕໍ່ເຂົ້າໃນການຮໍ່າຮຽນໃນອາທິດໃໝ່ ດ້ວຍຄວາມເບີກບານ ແລະ ມີປະສິດທິພາບ.
                                                                             Súc-Ban-Chay
Lớp phó Lớp Lào khoá 5
ນ. ສຸກບານໃຈ ບຸນລາລິດ
ຄະນະຫ້ອງ ຊຸດທີ 5
Số lượt truy cập
Hôm nay:
119
Hôm qua:
1938
Tuần này:
5681
Tháng này:
47317
Tất cả:
4.626.333